Poševna stenska kuhinjska napa Candy z elektronskim upravljanjem dosega maksimalen pretok zraka do 611 m3/h in ima možnost izbire med štirimi stopnjami zmogljivosti. Kljub večji zmogljivosti čiščenja zraka je zagotovljeno tiho delovanje, napa pa je nepogrešljiv aparat za ohranjanje svežega zraka v kuhinji, za kar poskrbijo prezračevalni filtri iz aluminija. Poleg vzdrževanja optimalnega zraka je tudi dodaten vir osvetlitve kuhališča in delovne površine, za kar poskrbita dve 1,5 W LED žarnici.

  • Alumunijasti maščobni filter.
  • Tiho delovanje kljub večji zmogljivosti delovanja.

Zmogljivejše, a tišje delovanje

Kuhinjska napa je oblikovana tako, da je kljub svoji zmogljivosti izredno tiha in se je komaj sliši. Šumenje praviloma nastaja zaradi zvoka motorja in zračnega pretoka, ki je odvisen od protitlaka. Na to je treba biti pozoren kadar je daljši cevni sistem skozi katerega potuje zrak na prostost, cev pa naj bo čim bolj gladka ter optimizirana za kuhinjske nape. Prav tako glasno delovanje nape povzroča zmanjševanje samega izpuha nape ali uporaba neprimerne narebrene cevi.

Za najbolj učinkovito uporabo nape

Napo vključite še pred pričetkom kuhanja, tako se poveča njena zmogljivost. Prav tako jo pustite delovati vsaj 10 minut po končanem kuhanju, zato da se iz zraka odstranijo še zadnje vonjave. Ob uporabi nape ne odpirajte sočasno tudi oken v kuhinji. Najbolj pomembno pa je, da je napa enake širine kot kuhališče.

Kako zmogljiva naj bo nova napa?

Na odločitev najbolj vpliva velikost kuhinje. Pri njeni uporabi se ni mogoče izogniti malenkostnim izgubam pritiska, zato je dobro upoštevati nekaj pravil. Vedno se je potrebno držati priporočenega premera odvodne cevi, prav tako uporabljajte gladke cevi, saj se s tem zmanjša upor zraka. Poskrbite, da bo napeljava čim krajša in tem bolj ravna. V nasprotnem primeru pa naj bodo zavoji rahli brez ostrih sprememb smeri, saj bo zrak tako lažje prehajal skoznjo, izguba pritiska pa bo manjša.

LED osvetlitev

Najnovejši modeli nap zagotavljajo boljšo preglednost nad kuhališčem in njegovo okolico. Ekonomične LED diode ponujajo boljšo osvetlitev v primerjavi z ostalimi viri svetlobe, manjšo porabo energije, svetloba pa je bolj podobna naravni svetlobi. Njihova pomembna prednost je tudi daljša doba uporabnosti diod. S tem nape predstavljajo estetski in funkcionalen element kuhinje.


Tehnične podrobnosti

BLAGOVNA ZNAMKACANDY
VRSTA NAPESTENSKA
BARVAČRNA
UPRAVLJANJEELEKTRONSKO
RAZRED UČINKOV. PRETOKA ZRAKAA
PRETOK ZRAKA DO611 M3/H
RAZRED UČINKOV. OSVETLJEVANJAA
ENERGIJSKI RAZREDA
RAZRED UČINKOV. FILTR. MAŠČOBD
GARANCIJA2 LETI
LETNA PORABA ENERGIJE29,1 KWH
ŠIRINA90 CM
GLASNOST DELOVANJA62 DB