• Skupina 0+,
 • od 0 do 13 kg,
 • od rojstva do 18 mesecev,
 • ergonomski skoraj ležeč položaj zunaj avtomobila,
 • avtomatska prilagoditev višine v avtu za novorojenčke,
 • po višini prilagodljiva opora za glavico (11 položajev),
 • vgrajena vodila za varnostni pas,
 • teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka (sistem L.S.P.),
 • vgrajena XXL zložljiva strehica za zaščito pred soncem,
 • potovalni sistem: Z vozičkom CYBEX PRIAM, drugimi CYBEX-ovimi vozički in vozički drugih blagovnih znamk,
 • sedežna školjka, ki absorbira energijo,
 • garancija za brezhibno delovanje: 3 leta.

 

Cloud Q z varnostnim pasom se je izkazal kot zmagovalec testa v skupini 0+ pri testu 06/2015, ki ga je opravila nemška potrošniška organizacija Stiftung Warentest. To je bil edini otroški avto sedež, ki je pri testiranju v kategoriji varnost dosegel oceno “zelo dobro”. Prvovrsten avto sedež za dojenčke izstopa kot popolna simbioza fenomenalne zaščite in nove vrste potovalnega sistema za izjemno varnost malčka v in zunaj avtomobila.

Zahvaljujoč skoraj ravno ležečemu položaju, se avto sedež za dojenčke spremeni v prenosno košaro za uporabo zunaj avtomobila. Inovativni potovalni sistem je dopolnjen s teleskopsko linearno zaščito v primeru bočnega trka, skoraj ravno ležečim položajem tudi v avtomobilu ter XXL strehico z zaščitnim faktorjem UVP50+. Po višini prilagodljiva opora za glavico, nastavljiva v 11 položajev, avto sedeža za dojenčke istočasno spreminja dolžino varnostnih pasov in kot sedenja. Zaradi tega avto sedež za dojenčke raste skupaj z otrokom.

Povsem ležeča opora za hrbet – ergonomski skoraj ležeč položaj zunaj avtomobila

Nova funkcija sedeža Cloud Q omogoča, da lahko sedež zunaj avtomobila nagnete v vodoraven položaj. Z daljšo oporo za noge in skoraj ležečim položajem, lahko malček leži udobno in v ergonomsko pravilnem položaju. Kot nagiba lahko enostavno prilagodite z eno roko, ne da bi morali pri tem malčka vzeti iz sedeža. Ročaj ostane v položaju za prenašanje za lažjo mobilnost. V kombinaciji z vozički CYBEX lahko Cloud Q uporabljate kot vizualno harmoničen potovalni sistem. Zahvaljujoč ležečemu položaju, lahko avto sedež za dojenčke v prvih mesecih pretvorite v praktično in domiselno prenosno košaro. Speči dojenček lahko počiva optimalno zaščiten in v ergonomsko pravilnem položaju.

Avtomatska prilagoditev višine otroškega avtosedeža – za skoraj idealen ležeč položaj

Cloud Q je prilagojen potrebam tudi najbolj občutljivih novorojenčkov in nedonošenčkov. Prevoz nedonošenčkov in zelo majhnih dojenčkov, katerih vratne mišice in refleksi še niso v celoti razviti, je eden od največjih izzivov, s katerimi se srečujejo naši varnostni inženirji. Nevarnosti, da bi malčkova glavica omahnila naprej, kar lahko vodi do resnih težav z dihanjem med spanjem, se je bilo treba za vsako ceno izogniti. V sodelovanju z nemškim zdravniki specialisti in babicami ter ob upoštevanju ugotovitev številnih testiranj, je bila razvita nova funkcija, ki omogoča najbolj raven kot ležanja in zagotavlja, da so glavica, vrat in prsni koš popolnoma uravnani. S tem se zmanjša nevarnost za težave z dihanjem. S prilagoditvijo opore za glavico se kot sedenja samodejno spremeni in avto sedež raste skupaj z otrokom. S to vgrajeno samodejno prilagoditvijo avto sedež nudi tudi večjim otrokom več prostora in udobja.

Teleskopski sistem L.S.P. – teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka

Teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka (sistem L.S.P.) absorbira udarno moč trka v kombinaciji s sedežno školjko, ki absorbira energijo. Teleskopsko linearno zaščito v primeru bočnega trka je moč enostavno in individualno prilagoditi. Udarna moč trka se v zelo zgodnji fazi prenese na podaljšano stransko zaščito, obrnjeno proti vratom in se enakomerno porazdeli po sedežni školjki. Prožen material in struktura avto sedeža za dojenčke absorbirata udarno moč trka in jo vodita proč od malčka.

Po višini prilagodljiva opora za glavico, nastavljiva v 11 položajev – za izjemno zaščito, ki raste z otrokom

Po višini prilagodljiva opora za glavico v kombinaciji s teleskopskim linearnim sistemom zaščite pri bočnem trku še dodatno zagotavlja izjemno zaščito avto sedeža za dojenčke Cloud Q v primeru bočnega trka. Z novo, po višini prilagodljivo oporo za glavico, nastavljivo v 11 položajev, z vgrajenim vodilom za varnostni pas, se dolžina varnostnega pasu spreminja samodejno, ko se prilagodi opora za glavico. Tako ni nikakršne potrebe po težavnem navijanju in odvijanju varnostnega pasu, zato je tudi napačna uporaba skoraj nemogoča.

Ustrezna vgrajena XXL zložljiva strehica za zaščito pred soncem – odlična zaščita pred soncem in vetrom z zaščitnim faktorjem 50+

Za maksimalno zaščito dojenčkove kože, ustrezna XXL zložljiva strehica izpolnjuje zahteve najstrožjega avstralskega standarda za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 50+. Vgrajena, izjemno velika strehica, elegantno izgine za barvno usklajenim ščitnikom. Lahko se raztegne postopoma in ne ponuja le odlične zaščite pred soncem, ampak tudi zaščito pred vetrom in dežjem.

Oglejte si video predstavitev izdelka: